Almere Kenniscentrum Talent

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes,

Almere Kenniscentrum Talent (AKT) start binnenkort weer met de gratis naschoolse gym- en sportlessen voor kinderen van groep 1 t/m 8! Iedereen die graag meer of beter wil bewegen mag meedoen. En het mooie is, alle lessen worden op school of in de buurt van school gegeven! Inschrijven kan vanaf 7 september via www.sportiefalmere.nl. Benieuwd wat de AKT lessen inhouden? Lees dan snel verder!

1. KidsXtra (groep 3/4 en 5 t/m 8): Extra gymlessen om beter en met meer zelfvertrouwen te bewegen. Plezier staat voorop! Een groepje bestaat uit maximaal 10 kinderen. Kinderen die in aanmerking komen voor KidsXtra krijgen een persoonlijke uitnodiging via school of kinderfysiotherapeut. Als u denkt dat uw kind in aanmerking komt voor KidsXtra, maar uw kind heeft geen uitnodiging ontvangen, neem dan contact op met de (gym-) leerkracht van uw kind.

2. Gym+ (groep 1/2 en 3 t/m 5): Voor kinderen die nog een keer willen gymmen. De gymleerkracht zorgt elke week voor een uitdagende gymles, waarbij plezier in bewegen voorop staat. Alle onderdelen die in reguliere gymlessen gegeven worden, zullen ook bij Gym+ aan bod komen.

3. SportXtra (8 t/m 12 jaar): Een combinatie van sport en gym voor kinderen uit het SO. Elke week een uitdagende een les voor kinderen van +/- 8 t/m 12 jaar van Olivijn, Klimop, Bombardon, Watertuin en Alexander Roozendaalschool. De groep bestaat uit maximaal 10 kinderen. Kinderen die in aanmerking komen voor SportXtra krijgen een persoonlijke uitnodiging via school. Als u denkt dat uw kind in aanmerking komt voor SportXtra, maar uw kind heeft geen uitnodiging ontvangen, neem dan contact op met de (gym-) leerkracht van uw kind.

4. Sport+ (groep 6 t/m 8): Sportlessen voor kinderen die verschillende sporten willen uitproberen en meer willen bewegen. Het is een mix van kennis maken met verschillende sporten (zelfverdediging, schermen, voetbal, turnen, golf, rugby, korfbal, triatlon, softbal, volleybal en heel veel meer) en verschillende ‘funlessen’ (trefbal, tikspelen, diverse sportspelen). Sport+ wordt gegeven door een combinatiefunctionaris samen met een gymleerkracht.

5. ASM Academie (groep 5/6 en 7/8): Een exclusief programma voor talentvolle bewegers met een sportief karakter. Een plek waar het talent voor bewegen maximaal ontwikkeld zal worden! Elke 4 weken staan in het teken van een bepaalde sport. Behalve dat je veel leert over deze sport, doe je er ook allerlei andere leuke gymonderdelen. Kinderen die in aanmerking komen voor ASM Academie krijgen hiervoor een speciale uitnodiging via school.

Het AKT coördineert en verzorgt de lessen op 10 locaties in heel Almere. Alle lessen worden gegeven door ervaren gymleerkrachten van ASG en Prisma in samenwerking met de combinatiefunctionarissen van de Schoor.

Inschrijven: Vanaf 7 september staan de lessen online. Ga naar www.sportiefalmere.nl en klik op ‘AKT’. Maak een account aan voor uw kind of log in met de oude inloggegevens. Via ‘inschrijven op locatie of ’inschrijven op les’ kunt u uw kind inschrijven voor de naschoolse lessen. Nadat u een les heeft gekozen klikt u op de knop ‘ik wil me inschrijven’. Maar wees er snel bij, zodat uw kind verzekerd is van een plek!

Sportieve groeten, Team naschoolse AKT lessen

Logo_bredevrijeschool_highres_ls