Socialschools
Wij willen u als school snel en direct kunnen informeren over de activiteiten en ontwikkelingen op en rondom onze school. Als school hebben we voor Socialschools gekozen om zowel de interne communicatie als de communicatie naar ouders/ verzorgers te verzorgen.

Een nieuwe manier van communiceren
Met de services van Socialschools zijn wij in staat u zowel via e-mail, SMS en Apps te bereiken. Ook hebben we de mogelijkheid u via een realtime schoolkalender snel inzicht te geven in de activiteiten op school.

Voordelen
In het kort biedt de service van Socialschools de volgende voordelen:

  • sneller en directer contact via e-mail, SMS en push berichten via de Socialschools App;
  • nooit meer berichten kwijtraken door de beschikbaarheid van een online archief;
  • altijd een actueel overzicht van de activiteiten op school middels de online schoolkalender die u kunt laten synchroniseren met uw privé agenda;
  • inzicht in de klassenlijst en actuele contactgegevens van klasgenoten voor ouders die dat willen;
  • direct kunnen inschrijven voor (Bredeschool) activiteiten en 10-minuten gesprekken;
  • naast de primair verzorgenden ook eenvoudig andere verzorgers (grootouders, buren, oppas) toevoegen;
  • berichtgeving op maat, spamvorming wordt voorkomen door een interne redacteur.

Kosten en activering
Voor het ontvangen van informatie via Socialschools kan ook eenvoudig gebruik worden gemaakt van de kosteloze Socialschools app, beschikbaar via de App store of Google play.  Nieuwe gebruikers ontvangen hiervoor een activieringsbrief van ons. Wij vragen u om na het ontvangen van de activeringscode uw kind(eren) binnen een week eenmalig te activeren. Heeft u al kinderen op een school die gebruik maakt van Socialschools? Dan heeft u geen nieuw account nodig en kunt u straks eenvoudig uw kind toevoegen. Wij verzoeken u om regelmatig in te loggen en uw gegevens te beheren waarmee we u kunnen bereiken.

Persoonlijk contact
Voor de ontwikkeling van de kinderen blijft persoonlijk contact tussen ouder en leerkracht de belangrijkste manier om te communiceren. De schoolresultaten zullen niet via Socialschools worden verstuurd. Wij zetten dit platform in ter ondersteuning van de ouderparticipatie en ontmoeten u derhalve graag in de aula, klas of op het schoolplein!

Socialschools is een gebruiksvriendelijk portaal maar mocht u als nieuwe gebruiker zelf niet uit het aanmeld proces komen of verdere vragen hebben dan kan onze facilitair coördinator John Hinten u helpen met de aanmeldprocedure op Socialschools en verdere vragen beantwoorden.

https://www.socialschools.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

socialschools Logo