Meet in door Quovadis Eurythmie Team – Almere ‘hotspot’ Podium Euritmie

meet in

QuoVadis Team

Foto: © Laurent Ziegler

Movo-poëtische en muzikale ontmoeting

“Verwondering is het verlangen naar kennis”, zei Thomas van Aquino een kleine acht eeuwen geleden. Elk nieuw weten begint volgens hem met verwondering, met open staan: Een dynamische toestand, die ons met iets onbekends, iets nieuws verbindt en ons tegelijk opheft tot inzicht, tot begrijpen.

Quo Vadis Euritmie Impresariaat Nederland nodigt u uit voor een bijzonder event:  We scheppen in twee uur tijd een nieuwe vorm van ontmoeting tussen mensen rondom KUNST. Het gaat hierbij om euritmie, spraak en muziekDit ingebed in een publieksgesprek. Vier kunstenaars doen mee: Lisa Dunker werkt met euritmie en ruimte, Mar-Lin Schut is ‘Spraakmakend’, Ephraïm van IJzerlooij en Imke Jelle van Dam vormen een duo met cello en piano. Ernst Reepmaker modereert. Ernst bouwt samen met enkele medewerkers in NederlandDuitslandOostenrijk en Zwitserland een nieuw impresariaat op voor podiumkunst met euritmie.

Kan PODIUMKUNST, in dit geval euritmie, muziek en spraak, een middel zijn om vanuit de verwondering tot diepe kennis van mens en wereld te komen? Dit is wat wij met de MEET IN’s beogen. Tegelijk willen wij met het publiek van gedachten wisselen over hoe de organisatie van het Quo Vadis Euritmie Impresariaat in Nederland zou kunnen worden opgebouwd.

duur

90 minuten

target audience

volwassenen

Almere 'Hotspot' Podium Euritmie?
Gezocht: leden regionale initiatiefgroep!

Het 'Euritmie Impresariaat Nederland' wordt stapsgewijs overgenomen door het interrnationaal werkende 'Quo Vadis Eurythmie Impresariat' onder leiding van Ernst Reepmaker.
Doel is, de podiumeuritmie in de betrokken landen een nieuwe impuls te geven.

De beoogde werkwijze is om in Nederland in een aantal steden 'euritmie hotspots' te creëren, steeds rond een theater/podium, en per stad voor die regio een initiatiefgroep te formeren die het impresariaat met raad en daad bijstaat.

Almere, met podium Corrosia, is een van die acht beoogde plekken. Inwoners van Almere of de regio die de podiumeuritmie een warm hart toedragen en overwegen in de initiatiefgroep te stappen kunnen dit laten weten aan het impresariaat via Imke Jelle van Dam: imkejelle1950@gmail.com.

Het plan is om op de middag van de Meet in, 28 januari 2019, voor het eerst met de initiatiefgroep bij elkaar te komen.

Logo_bredevrijeschool_highres_ls